середа, 14 травня 2008 07:10

Львівській області бракує інвесторів

Львівщина не увійшла до десятки областей, які торік одержали значні інвестиції. У регіон вклали лише $300 млн.

— Це на половину більше, ніж за останні роки разом узяті. Та, порівняно з іншими областями, які отримали більше мільярда, Львівщина пасе задніх, — сказав під час зустрічі із представниками Європейської бізнес-асоціації 42-річний Микола Кміть, виконувач обов"язків голови Львівської ОДА. — Інвесторів відлякують політичні суперечки в Україні та недосконале законодавство. Проведення у країні футбольної першості Євро-2012 мало би виправити ситуацію.

Лідером із вкладання капіталу у Львівську область є Польща. Активно інвестують кошти німці, австрійці, британці, угорці.

— Прикро, що в першу сімку не потрапили наші близькі сусіди — Словаччина та Росія, — зауважує Кміть.

Серед найпотужніших інвестиційних проектів, над якими працює область поза програмою підготовки до Євро-2012, він назвав забудову Лисинич — міста-сателіта Львова, загальною вартістю 1,5 млрд євро. А також будівництво складального заводу для вантажівок у Мостиськах та $300 млн реінвестицій у Миколаївський цементний завод.

— Львівщина змагається у тендері за будівництво заводу, де складатимуть легковики. Якщо переможемо, матимемо 8 тисяч нових робочих місць, — каже Кміть.

Зараз ви читаєте новину «Львівській області бракує інвесторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі