четвер, 11 жовтня 2007 07:15

Львівські ковалі викують лавочку для закоханих

На Перший всеукраїнський фестиваль ковальського мистецтва "Залізний лев-2007" у Львові мають приїхати понад сотню майстрів з усієї України.

У п"ятницю 12 жовтня вони встановлять десяток горн просто неба на площі біля музею "Арсенал". Ковалі працюватимуть три дні парами, підміняючи один одного кожні 3 год.

— Під час фестивалю майстри викують дві спільні роботи, — каже Орест Івасюта, 38 років, організатор фестивалю. — Перша називається "Лавочка для закоханих ... у Львів" — два леви заввишки з метр триматимуть у пащах місце для двох людей. Фігура викувана з товстого листа заліза, над нею вже працюють львівські майстри, а завершать роботу разом із гостями-ковалями. А друга — це модель пам"ятного знаку до 65-ї річниці Української повстанської армії.

Де встановлять лавку, ковалі ще не знають. Майстри пропонують поставити її на одному зі схилів парку "Високий Замок", щоб городяни та гості міста могли милуватися Львовом.

Зараз ви читаєте новину «Львівські ковалі викують лавочку для закоханих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі