Ексклюзиви
субота, 22 вересня 2007 07:05

Львівські гімназисти побували на матчі "Челсі"

Автор: фото: Тетяна АТАДЖАНОВА
  Володимир Мандзиняк (крайній ліворуч) із футболістами львівської команди ”Гімназія Сихівська” біля клубного магазину лондонського ”Челсі” за півгодини до початку матчу. Попереду (зліва направо): Олег Гучачко,Остап Гащук і Сергій Косий. У другому ряді: кап
Володимир Мандзиняк (крайній ліворуч) із футболістами львівської команди ”Гімназія Сихівська” біля клубного магазину лондонського ”Челсі” за півгодини до початку матчу. Попереду (зліва направо): Олег Гучачко,Остап Гащук і Сергій Косий. У другому ряді: кап

Минулі вихідні семеро футболістів львівської команди "Гімназія Сихівська" провели в Лондоні. Поїздку до столиці Великої Британії на матч "Челсі" — "Блекберн" вони вибороли навесні, коли перемогли у всеукраїнському чемпіонаті з міні-футболу "Діджус-гол-2007".

— У п"ятницю з Києва до Лондона прилетіли літаком, — розповідає 27-річний тренер переможців Володимир Мандзиняк. — Поселилися в п"ятизірковому готелі. Повечеряли й відразу ж лягли спати — втомилися з дороги. А в суботу після сніданку чотири години гуляли центром міста. Були на Трафальгардській площі, набережній Темзи, у соборі Святого Павла, Букінгемському палаці, у Біґ-Бені, на оглядовому колесі.

По обіді львів"яни поїхали на стадіон "Стемфорд Бридж" на матч "Челсі" проти "Блекберна".

— Сиділи на другому ярусі у середній частині трибун. Усе було добре видно, — ділиться враженнями 15-річний нападаючий Остап Гащук. — Трохи розчарувалися, що матч закінчився внічию — ми ж палко вболівали за "Челсі". Шкода, що й з Андрієм Шевченком не поспілкувалися, навіть руки йому не потиснули. Після матчу він одразу пішов у роздягальню. Там усе строго — уболівальників ні на крок до футболістів не підпускають.

У фірмовому магазині "Адідас" поблизу стадіону хлопці купили футболки та кепки з емблемою "Челсі".

— Там усе таке дороге! Футболка з символікою "Челсі" — 40 фунтів (1 фунт стерлінгів — 10 гривень. — "ГПУ"), спортивні костюми — 70! Але кожен старався купити бодай одну річ — на пам"ять, — згадує Володимир Мандзиняк.

Школярі повечеряли у "МакДональдзі", погуляли вечірнім містом. У неділю прокинулись о сьомій ранку і вже за дві години летіли додому.

— За дітей були спокійні, бо довіряємо тренерові. Хіба хвилювалися, щоб вони щасливо долетіли туди й назад, — розповідає мама Сергія Косого Світлана, 53 роки. — Син дуже задоволений поїздкою, каже, що тепер іще серйозніше займатиметься футболом.

У чемпіонаті "Діджус-гол-2007" змагалася 1731 команда. У фіналі на Контрактовій площі Києва 12 травня зустрілися збірні Сихівської та Маріупольської гімназій. Львів"яни перемогли з рахунком 4:2.

— Займаємося футболом щодня по три години після уроків, — говорить Володимир Мандзиняк. — Хлопці без поважних причин не пропустили жодного тренування. Усі мріють виступати в професійних клубах.

Учні Сихівської гімназії поглиблено вивчають математику. На уроках повинні отримувати не менш як сім балів. Але для футболістів директор гімназії Галина Путій знизила показник успішності до шести.

Зараз ви читаєте новину «Львівські гімназисти побували на матчі "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути