неділя, 11 березня 2007 17:33

Луцькі модельки вивчають прийоми самозахисту

Автор: фото: Богдан ГОНЧАРУК
  Інструктор з айкібудо Андрій Смірнов показує прийом самозахисту студентці Аліні Деньковій
Інструктор з айкібудо Андрій Смірнов показує прийом самозахисту студентці Аліні Деньковій

Дівчата з Модельного клубу Марини Занюк у Луцьку збираються о 18.00 в орендованому спортзалі у підвальному приміщенні. На занятті із самооборони їх вчитимуть протидіяти нападникові.

Зібралися 20 дівчат. Майже всі — старшокласниці й студентки перших курсів інститутів. Дівчата переважно у взутті на високих підборах, з масивними сережками-кільцями, мають довге розплетене волосся.

Інструктор з айкібудо Андрій Смірнов, 35 років, — автор практичного курсу самооборони для молоді розбирає найтиповіші ситуації. Показує, як діяти, коли нападник схопив і тягне за руку, як вивільнитися, коли ззаду схопили за горло. Вправи демонструє у парі з піар-менеджером агентства Андрієм Знайдою. Останній грає роль нападника. Студентку Аліну Денькову, 18 років, "нападник" хапає за тонку косу, намотує її на руку. Дівчина намагається вивільнитися. Андрій Смірнов показує Аліні, як бити долонею поміж очима.

Десятикласниця Луцької школи-гімназії N4 Яна Шамрай, 15 років, розповідає, як її сестрі вдалося захистити свої речі від хулігана. Нападник смикнув за ручку сумки, але дівчина не розгубилася й стукнула хлопця по голові. Так урятувала гаманець і мобільник.

— А я, якщо на мене нападуть, битиму в пах! — посміхається учениця Луцького педучилища Ольга Цвілюк, 19 років.

— Не обов"язково, що це подіє, — заперечує Андрій Смірнов. — Повірте: той, хто нападає, знає, що робить. Опору від вас він очікує. Якщо мета — грабунок, то зловмисник може мати ножа. У таких випадках можете собі нашкодити. Віддайте шубу, гаманець і мобілку, бо на лікування витратите більше.

— Важливо, щоб дівчата вміли грамотно захищатися. Нехай нападники знають, що навіть моделі можуть дати гідну відсіч, — каже Андрій про мету курсу самооборони для дівчат-модельок.

Молодіжна громадська оздоровча організація з айкібудо спільно з Модельним клубом Марини Занюк проводитиме безкоштовні курси самооборони і для луцьких школярок.

Зараз ви читаєте новину «Луцькі модельки вивчають прийоми самозахисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі