середа, 30 січня 2008 07:10

Луцьк побудований на 30 кладовищах

У Луцькій міській раді вирішили порахувати, скільки кладовищ розташовано нині в межах міста. Напівзруйновані некрополі збираються відновити, а на місцях масових поховань встановити пам"ятні знаки та збудувати каплички. Місця, де знайдені поодинокі останки, до уваги не братимуть.

Луцьк побудований на 30 кладовищах, 28 із них — відомі. Однак місто не має навіть збережених поховань князів, які володарювали в ньому. Деякі кладовища напівзруйновані й недоглянуті. А могильники на вул. Івана Франка взагалі перетворили на смітник.

— Землю під кладовище, яке належало церкві на Черничах, виділили 1860 року. Раніше там розміщувалися форти, а перед тим були курганні погребіння, — каже краєзнавець Вальдемар П"ясецький, 76 років. — Після Великої Вітчизняної війни людей почали ховати на вулиці Рівненській. Тож цвинтар, який уже належав Свято-Троїцькому собору, закрили. Ніхто за ним не доглядав і сюди почали зносити сміття з околиці.

Спеціальна комісія, яку створять при міськраді, визначить, скільки коштів потрібно на встановлення капличок, відновлення кладовищ і видання довідника про них.

Зараз ви читаєте новину «Луцьк побудований на 30 кладовищах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі