субота, 06 вересня 2008 07:10

Лучани купують дешеві овочі на фермерському ринку

У четвер у місті Луцьк на вул. Глушець відкрили перший у Західній Україні фермерський ринок. Городяни можуть купити овочі та фрукти за цінами на третину нижчими від базарних і магазинних.

Щотижневий ярмарок "Від виробника до споживача — без посередників" розташований на асфальтованій автостоянці в центрі міста. Мерія дозволила торгувати фермерам кожних четверга й суботи з 8.00 до 18.00. Дешеві овочі продають із машин і причепів. Картопля коштує 1,7 грн/кг, морква — 1,5, буряк — 1,4, цибуля — 1,9, помідори — 2, кілограм капусти — 80–95 коп.

— Наприкінці дня фермери збираються й переглядають ціни. Якщо немає попиту на певні овочі — продукцію розпродують дешевше, — каже голова асоціації фермерів та приватних землевласників Волині 43-річний Микола Собуцький.

Ринок працюватиме за угодою між асоціацією фермерів та Луцькою міськрадою. Взамін на дешеву продукцію чиновники не братимуть плати з аграрників за оренду торгових місць.

— Плануємо встановити їм холодильники, щоб із нового року, окрім овочів, фермери продавали також дешеве м"ясо й молокопродукти, — говорить міський голова Богдан Шиба, 45 років.

Зараз ви читаєте новину «Лучани купують дешеві овочі на фермерському ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі