субота, 22 вересня 2007 07:02

Лучанам повернули приватизовану котельню

Вищий адміністративний суд України скасував рішення Луцької міської ради про приватизацію котельні на вул. Карбишева і зобов"язав приватну фірму "Луцьктеплокомуненерго" повернути її містові до початку опалювального сезону.

Скандал навколо котельні тривав понад рік. Минулого літа депутати міськради віддали теплове підприємство до статутного фонду компанії "Луцьктеплокомуненерго". Однак переобрана міськрада опротестувала сумнівний продаж котельні. Цей комплекс є найпотужнішим серед чотирьох котелень міста, обслуговує третину квартир у Луцьку. Захищаючи своє право на нього, фірма-власник три місяці тому вимкнула гарячу воду у будинках 50 тис. городян.

— Суд повернув громаді те, що було вкрадено. Місто зекономить мільйони гривень на будівництві резервної котельні, — каже міський голова Богдан Шиба, 45 років.

Напередодні судового слухання мерія підготувала документацію для термінового будівництва резервної котельні, яка закільцювала б загальноміську теплову мережу. Вартість проекту сягала 5–7 млн грн. Нині вилучені кошти підуть на ремонт доріг і вуличного освітлення.

Директор "Луцьктеплокомуненерго" Олександр Кропива, ймовірно, подаватиме позов до міжнародних судів. У нього на руках є торішнє рішення Верховного суду України про законність приватизації луцької котельні.

Зараз ви читаєте новину «Лучанам повернули приватизовану котельню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі