пʼятниця, 13 червня 2008 07:14

Лучанам дошкуляють комарі

У спекотні дні в Луцьку побільшало комарів. Городяни скаржаться працівникам санепідемстанції, що комахи хмарами нападають на людей.

Особливо потерпають від кровососів жителі вулиць, які межують із міським парком відпочинку ім. Лесі Українки. У ньому в зарослих ряскою каналах і болотах плодяться комахи.

— У парку пріють болота, нескошена трава й неприбраний сухостій. Це сприятливі умови не лише для комарів, але й енцефалітних кліщів, — каже епідеміолог міськрайонної санепідемстанції Алла Висоцька, 32 роки.

Епідеміологи склали акт перевірки і надіслали мерії. Нині міськвиконком визначає, хто мусить боротися з нашестям комарів.

— Згідно з договором про оренду, за чистотою парку повинне слідкувати комунальне відомство, — каже директор парку відпочинку Віталій Цапюк.

Тим часом експерти санепідемстанції знайшли кишкову паличку в річці Стир, яка тече через Луцьк. Вони заборонили купатися у водоймі і вимагають від влади до 15 червня встановити на міських пляжах попереджувальні таблиці.

Зараз ви читаєте новину «Лучанам дошкуляють комарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі