вівторок, 07 жовтня 2008 07:05

Лісники маринують помідори для Канади

Першу партію зі 100 т маринованих помідорів і консервованого березового соку готує на експорт до Канади Маневицький держлісгосп Волинської області. Лісники уклали контракт із заокеанською торгівельною фірмою про консервування екологічно чистих овочів і лісових дарів.

Березовий сік збирають лісники, а помідори привозять із півдня України.

Канадці замовили маринади в літрових скляних банках європейських стандартів. Більшість продукції експортують споживачам Північної Америки. Частину продадуть на західноєвропейському ринку. Після пробних торгів заокеанська фірма обіцяє замовити велику партію консервованих лісових ягід і грибів.

Іноземці зголосилися на співпрацю через популярність волинських консервів у Польщі. Тамтешні фірми закупляють на Волині мариновані огірки, гриби, варення з чорниць і журавлини, натуральні соки.

— У цехах лісгоспів, окрім чистого соку, консервують купажований — із добавками яблучного соку, настоянок шипшини, м"яти, ромашки, звіробою та лимона, — каже начальник обласного управління лісогосподарства Богдан Колісник, 53 роки.

Наступного року лісники планують відкрити в Луцьку фірмовий магазин лісового господарства, який закрили 20 років тому. У ньому продаватимуть консервовані гриби, ягоди та соки за цінами виробників. Волинські лісники — єдині в Україні, хто зумів майже повністю зберегти колишню мережу консервних цехів держлісгоспів. Тут працює 2 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Лісники маринують помідори для Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі