четвер, 18 вересня 2008 07:13

Лісник намагався продати бойові гранати

38-річному Петрові Онищуку з села Лісна Слобідка Коломийського району загрожує від двох до п"яти років позбавлення волі. Чоловік хотів продати бойові гранати часів Другої cвітової війни.

Онищук працював лісником у Шепарівському лісництві. На знахідку натрапив, коли здійснював робочий обхід. У лісі після дощу трохи зсунувся ґрунт, і гніздо, де було прикрито 83 гранати, розмило. Побачивши вибухівку, чоловік не викликав піротехніків. Поклав дві гранати в кишеню і поніс додому. Потім почав шукати знайомих, кому можна продати товар.

Гранати віддав найкращому другові. Той повіз їх до Коломиї — шукати клієнтів. Коли знайшов охочого, його одразу затримали. Місцевий працівник міліції випадково почув, на який саме товар шукають покупця. Того ж дня піротехніки знешкодили гніздо з бойовими припасами.

— Знайдені гранати виготовлені у Чехії. Це боєприпаси оборонно-наступальної дії. Розірвавшись, граната може знищити все в радіусі 30 метрів, — каже Василь Гультайчук, 38 років, із обласного управління міліції.

Зараз ви читаєте новину «Лісник намагався продати бойові гранати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі