четвер, 18 вересня 2008 07:15

Лікарні подарували обладнання для немовлят

Нове обладнання для апарата штучної вентиляції легень отримала рівненська обласна дитяча лікарня. Спеціальний зволожувач і набір трубок, вартістю 22 тис. грн, передали благодійники в рамках акції "Я хочу жити".

Гроші на апаратуру збирали впродовж двох місяців. Скриньки для пожертв розмістили в кількох магазинах, кафе та салоні краси.

— Зволожувач — лише частина апарата вентиляції легень, але важлива, — пояснює завідувач відділення реанімації новонароджених Михайло Кулик, 44 роки. — Ця техніка забезпечує життя недоношеним діткам, які не можуть самостійно дихати. Вона автоматично підігріває повітря до температури, яка потрібна малюку.

Торік до реанімації обласної лікарні потрапило 350 немовлят. Із них померло 48. Серед дітей було чимало недоношених, які мали вагу 600–800 г.

— Дитяча смертність нині становить 15–17 відсотків. А ще п"ять років тому в нас не виживала половина малюків, — додає Михайло Кулик. — Повітря ми підігрівали вручну, каструлями із парою.

Зараз ви читаєте новину «Лікарні подарували обладнання для немовлят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі