пʼятниця, 04 липня 2008 07:14

Левиця народжувала на очах у туристів

У пари левів Ельзи та Ріккі з приватного звіринця Івана Білака на околиці Самбора у Львівській області — поповнення. У п"ятницю левиця народила одне левеня, а в суботу зранку — ще двох. За два з половиною роки леви стали батьками 18 малят. Попередня трійня з"явилася на світ торік у грудні. У природі левиці народжують, як правило, лише одне або двох дитинчат.

Ельзу, маленькою та слабкою, купив у пересувному звіринці п"ять років тому, — розповідає 54-річний Іван Білак. — Ріккі викупив у чеських циркачів. У звіринці особлива сексуальна аура, інакше б левиця не привела на світ стількох левенят.

Ельза народжувала вдень. Біля її клітки зібралися два десятки відвідувачів. На екскурсію сюди приїжджають відпочивальники з курортного міста Трускавця.

— Вони всі біля Ельзиної клітки стояли, фотографували, де ще таке побачиш, — каже Іван Лемчак, 49 років, адміністратор відпочинкового комплексу "Гостинний двір", до якого належить звіринець. — Сімейство почувається добре, левенята, правда, ще сліпі.

Новонароджені харчуються зараз лише молоком. Ельза теж змінила свій раціон. Їсть наполовину менше м"яса, але п"є багато молока.

Зараз ви читаєте новину «Левиця народжувала на очах у туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі