четвер, 20 березня 2008 19:26

Квитки на "Солодку Дарусю" розкупили до появи афіш

Прем"єра вистави "Солодка Даруся" за однойменним романом 48-річної Марії Матіос відбулася 14 та 16 березня в Чернівецькому театрі імені Ольги Кобилянської. Три роки тому письменниця отримала за цей твір Шевченківську премію. У видавництві "Піраміда" книга вийшла стотисячним накладом.

— Поставити "Солодку Дарусю" на сцені вирішила, щойно прочитавши роман, — ділиться режисер-постановник вистави Людмила Скрипка, 50 років. — На Буковині досі живе багато людей, які пам"ятають описані Марією Матіос часи, вони прийшли на прем"єру.

"Солодка Даруся" розповідає про буковинське село в до- і повоєнні роки, коли ця частина України була окупована спершу Румунією, потім Німеччиною і СРСР. Готували виставу з листопада минулого року. У постановці задіяно тридцять акторів, зокрема діти. Було пошито майже сто костюмів. Композитор зі Львова Олександр Козаренко підібрав автентичні буковинські пісні.

Квитки вартістю 25 грн на обидва прем"єрні покази були розкуплені ще до того, як у місті з"явилися афіші. Розрахований на сімсот глядачів зал театру був заповнений, люди стояли у проходах. Після закінчення оплески лунали півгодини. Марія Матіос подарувала акторам пляшку шампанського.

"Солодку Дарусю" вже встигли зіграти на фестивалі "Сцена людства" в Черкасах. Наступний показ у Чернівцях запланований на 29 березня. Знову очікують аншлаг.

Зараз ви читаєте новину «Квитки на "Солодку Дарусю" розкупили до появи афіш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі