четвер, 10 січня 2008 07:14

Квадратний метр соціального житла у Львові коштуватиме $700

Для львів"ян, які потребують соціального захисту, члени депутатської комісії житлової політики міськради спільно з фахівцями "Львівської політехніки" розробили концепцію програми розвитку житлового будівництва у Львові.

— Сьогодні фірми споруджують у місті лише елітне житло. Ціни на квартири в таких будинках дуже високі, більшість молодих сімей не можуть собі дозволити їх придбати, — розповідає депутат Львівської міської ради Олег Ферштинський. — Ми хочемо здешевити житло — насамперед використовуючи технології блочного, панельного та монолітно-каркасного будівництва. Такі споруди гарно зарекомендували себе за кордоном.

Міська рада безкоштовно виділятиме земельні ділянки на околиці міста під будівництво доступного житла. За попередніми підрахунками, квадратний метр коштуватиме $700.

Роботу над програмою гальмує те, що Кабінет Міністрів України досі не розробив нової методики визначення, кому в першу чергу слід надати пільгове житло. Стара система квартирних черг давно застаріла.

— Сьогодні одинокий чоловік, якому бракує квадратного метра площі і який став на чергу 30 років тому, може отримати соціальне житло швидше, ніж багатодітна сім"я, яка перебуває на обліку лише кілька років, — розповідає Ферштинський.

На квартирному обліку у Львові перебуває 24 тис. сімей. Ще 12 тис. очікують на кооперативне житло.

Зараз ви читаєте новину «Квадратний метр соціального житла у Львові коштуватиме $700». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі