пʼятниця, 18 липня 2008 07:15

Кубло шершнів обприскали лаком для волосся

Гніздо шершнів знищили львівські рятувальники на обійсті 77-річної Ольги Марко у Львові. Комахи оселилися на горищі будинку. В обласному управлінні Міністерства надзвичайних ситуацій кажуть, що з таким проханням про допомогу люди звернулися вдруге за останні три роки.

— Ми на балкон не могли вийти, щоб квіти підлити, — каже господиня Ольга Іванівна. — Комахи одразу нас атакували. Одна вкусила внука Ореста за руку, то на місці укусу такий набряк був, як шишка. Зверталися до лікарів, а вони попередили, що укуси цих комах дуже небезпечні.

Знешкоджувати гніздо завбільшки з відро доручили 29-річному рятувальнику Ігореві Бабію. Чоловік попросив у господарів лак для волосся.

— Люди зробили ремонт, затягнули стелю клейонкою, створили комахам зручні умови, — каже Ігор Бабій. — Щоб їх якось стримати, не дати розлетітися, треба було поприскати на них чимось. Лак добре підходить, крила злипаються, і вони не можуть літати. Ми потім витягли соти, а там уже вилуплюються з яєць молоді шершні.

Бабій виніс шершнів на вулицю в мішку. Рятувальники занурили мішок у воду. Місце, де було гніздо, обробили спеціальною рідиною.

— Наступного дня один із шершнів повернувся й довго бився у віконце на горищі, — додає Ольга Марко. — А ми цієї ночі спали спокійно, не боялися, що комахи нападатимуть.

Зараз ви читаєте новину «Кубло шершнів обприскали лаком для волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі