четвер, 26 квітня 2007 07:13

Кондуктори Рівного перерахують пільговиків

Проїзні квитки із надписом "експеримент" видаватимуть у рівненських тролейбусах студентам, "чорнобильцям" і пенсіонерам. Так комунальне підприємство "Рівнеелектроавтотранс" за тиждень спробує визначити точну кількість пасажирів-пільговиків.

— Хочемо підрахувати, скільки грошей втрачаємо на пільговиках щодня, — розповідає директор "Рівнеелектроавтотрансу" Степан Загиней, 58 років. — Проїзд у тролейбусі коштує 60 копійок, а його собівартість — 75. Щодня зі 100 тисяч пасажирів перевозимо 52 відсотки пільговиків, за рік це понад 15 мільйонів осіб. Державну компенсацію за це щоразу недодають. Від мене скоро почнуть тікати працівники! Тролейбусникам уже бракує 38 кондукторів, не вистачає водіїв. Працівники звільняються, їдуть шукати роботу в столиці. Середня зарплата водія тролейбуса в Рівному становить 1300–1500 гривень, а кондуктор отримує 700–800.

Тролейбусний парк Рівного зношений. Деякі машини експлуатують уже 33-й рік. Новий вітчизняний тролейбус коштує 860 тис. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Кондуктори Рівного перерахують пільговиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі