четвер, 18 червня 2009 18:07

Комунальні борги розбивають на п"ять років

Найбільше львів"яни заборгували за теплопостачання та гарячу воду — 43 млн 76 тис. 600 грн. За квартплату винні 5 млн 549 тис. грн, а за холодну воду — 5 млн 674 тис. 600 грн.

— Якщо борг за комунальні послуги великий, і немає змоги погасити його одразу, то можна скористатися правом реструктуризації, тобто платити частинами, — каже виконувач обов"язків начальника міського управління житлового господарства Наталія Герус, 39 років. — Для цього з комунальним господарством укладається договір на 60 місяців. Термін залежить від суми та доходів городян.

Щоб суму боргу розділили на менші платежі, треба подати заяву в канцелярію районної держадміністрації. Протягом двох тижнів її розгляне комісія. Після цього житель укладає договір із комунальним підприємством, в якому передбачено термін, на який розтягнено заборгованість, і розмір щомісячної оплати.

— Якщо грошей не вистачає, то термін дії договору можна подовжити, — додає Наталія Степанівна.

Чиновники кажуть, після реструктуризації боргів треба оформляти субсидії, щоб не накопичувалися нові. Їх може мати кожна сім"я, що віддає за комуналку понад 20% середньомісячного загального доходу. Для пенсіонерів — 15%. Треба звернутися до райвідділу соціального захисту. Із собою мати декларацію про доходи за попередні шість місяців і майновий стан усіх, хто зареєстрований у помешканні, паспорти всіх членів родини, відомості про житлову площу та комунальні послуги. Субсидії оформляють на шість місяців.

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг мають ветерани Української повстанської армії в розмірі 100% на одну особу, а їх удови, удови політв"язнів та інваліди по зору І групи сплачують лише половину.

Зараз ви читаєте новину «Комунальні борги розбивають на п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі