четвер, 10 липня 2008 07:06

Кіно про Хмельницького покажуть у селах

У селах Волинської області поновлять показ кінофільмів. Наступного тижня екранні стрічки завезуть до клубів Любомльського, Камінь-Каширського, Ратнівського та Любешівського районів.

Крутити кіно в селі розпорядилася облдержадміністрація. Першим покажуть вітчизняний художній фільм "Зиновій-Богдан Хмельницький". Затим пропонуватимуть радянську кінокласику, індійські мелодрами та американські комедії з українським перекладом.

— Ми навмисне викинули з репертуарів криваві бойовики. Їх вистачає на телебаченні, — каже начальник обласного управління культури Володимир Лисюк, 47 років.

Кіно завозитимуть у села з Луцька. Транслюватимуть щонеділі ввечері. Влада обіцяє забезпечити клуби кінопроекторами та широкими екранами. Квиток на сеанс коштуватиме дешевше, ніж у містах: 5–7 грн. Сільради можуть залучати до роботи підприємців. Вони продаватимуть глядачам солодку воду й наїдки.

Востаннє в селах Волині кіно крутили 1991 року. Тоді обласна кіномережа нараховувала майже 600 сільських кінобудок.

Зараз ви читаєте новину «Кіно про Хмельницького покажуть у селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі