четвер, 06 березня 2008 07:09

Карикатуристи не приїхали на свою виставку

100 репродукцій малюнків провідних українських карикатуристів виставили на алеї навпроти Львівського оперного театру.

На тротуарі поставили збільшені копії робіт дев"яти авторів, зокрема киян Володимира Казаневського і Віктора Кудіна, житомирянина Василя Вознюка, маріупольця Дмитра Скаженика.

— Ці карикатуристи за освітою переважно не художники, а архітектори, — зауважує один з організаторів виставки, телеведучий Юрій Макаров, 52 роки. — В Україні друкуються рідко. Особливим попитом користуються їхні роботи в Туреччині. А ще у Словаччині, Словенії, Польщі, Росії.

Алею навпроти театру у Львові називають "стометрівкою". Тут завжди людяно, поряд на лавках торгують сувенірами і книжками, пенсіонери грають у шахи. Перехожі зупиняються біля малюнків. Деякі фотографують на мобільні телефони.

Жоден художник не приїхав до Львова представити свої роботи.

— Вони дуже небалакучі люди, — пояснює Макаров. — Володимир Казаневський часто засідає в журі різних конкурсів. Якось я запросив його в ефір на "плюси". Він поводився дуже чемно, але постійно мовчав. Скаже два слова — і далі сидить тихенько.

Виставка вже побувала в Запоріжжі та Дніпропетровську. З 14 березня карикатури показуватимуть у Харкові. Планують також повезти їх до Одеси, Донецька, Івано-Франківська, Миколаєва та Києва.

Зараз ви читаєте новину «Карикатуристи не приїхали на свою виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі