пʼятниця, 22 серпня 2008 07:11

Йосипа Яроша засудили за переправлення нелегалів

До трьох років позбавлення волі умовно Великоберезнянський суд Закарпатської області засудив 27-річний Йосипа Яроша з міста Ужгород. Торік у вересні таксист допоміг нелегальній мігрантці із Чечні Камісі Джамалдіновій та її дітям дістатися із селища Середнє Ужгородського району до села Жорнава Великоберезнянщини.

Чеченська сім"я Джамалдінових намагалася через Польщу потрапити до Словаччини, а звідти до Австрії. До Мукачевого дісталися потягом. Там їх зустріли переправники й довезли до Середнього. Щоб уникнути зустрічі із міліціонерами, організатори нелегального переміщення чеченців обрали довший шлях. До кордону діставалися через Мукачеве, Сваляву. Жінку з чотирма неповнолітніми дітьми в легкому одязі без теплих речей та харчів провідники залишили на околиці села Жорнава. Звідти до Словаччини — 20 км через гору.

Дворічного сина Магомета Каміса несла на руках. Жінка заблукала. У Польщі опинилася через чотири дні. Троє її доньок, 13-річна Ксея, 10-річна Седа та 6-річна Еліна, замерзли в горах. Їхні тіла знайшли на польсько-українському кордоні неподалік села Волосате.

Одного з провідників — колишнього прикордонника та організатора переправи — правоохоронці досі шукають. Одразу вдалося затримати тільки таксиста.

— Роль Яроша у переправленні чеченців — найменша, — розповідає голова Великоберезнянського суду Іван Цибик. — Тому ми зважили на це й засудили його до трьох років позбавлення волі умовно. Автомобіль, на якому переправляли нелегалів, конфіскували. Решта переправників — у розшуку.

Зараз ви читаєте новину «Йосипа Яроша засудили за переправлення нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі