середа, 16 січня 2008 18:32

Із Рима документи Липинського передадуть на Волинь

На батьківщину ідеолога українського консервативного руху В"ячеслава Липинського — в село Затурці Локачинського району Волинської області — з Рима передадуть документи, що йому належали. Отримати експонати можна буде, щойно музей матиме можливість належно їх зберігати.

— Я дав доручення негайно проаналізувати, що необхідно для того, аби на Волині постав гідний музей Липинського, — каже голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк, 49 років. — Можливість забрати документи з Рима — реальна. Готовність посприяти волинянам у цій справі висловив Роман Безсмертний.

Торік до 125-річчя із дня народження політолога В"ячеслава Липинського на виготовлення технічної документації для створення музею на місці садиби Липинських з обласного бюджету виділили 80 тисяч грн. На реконструкцію приміщення передбачили 300 тисяч грн. Щоб завершити роботи, необхідно 2,8 млн гривень.

На Волині зберігаються свідоцтво про хрещення, документ про підтвердження шляхетського походження, оригінал рукопису генеалогічного дослідження родоводу, атестат зрілості, заява про вступ до Женевського університету, призовний лист, медичний висновок про стан здоров"я, грамота гетьманського уряду Павла Скоропадського про призначення В"ячеслава Липинського послом Української держави у Відні, родинні фотографії.

Зараз ви читаєте новину «Із Рима документи Липинського передадуть на Волинь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі