пʼятниця, 16 листопада 2007 07:14

Івана Ланюка обдурили з банківським кредитом

Житель села Бабинці Борщівського району  Тернопільської області Іван Ланюк, 41 рік, мусить сплатити 8 тис. 74 грн кредиту.

Селянин потрапив на гачок незнайомцеві, який заплатив йому 250 грн і попросив оформити кредит на купівлю скутера у тернопільській філії "Дельта Банку". Чоловіка одягнули в костюм, дали в руки мобілку і відвезли червоною іномаркою до обласного центру. До банку із ним пішов продавець скутерів Василь, який спостерігав за оформленням документів.

Замість техніки підприємець видавав гроші,  залишивши собі 20% від загальної суми.

— Селян просили брати у кредит 5–10 тисяч гривень на три-п"ять років. Із квітня торік у "Дельта Банку" позичили понад 27 тисяч гривень і жодної копійки не повернули, — розповідає 34-річний Олександр Кірпо, начальник управління запобігання шахрайству товариства "Дельта Банк".

Коли кредитор не сплатив перший внесок, працівники тернопільської філії нагадали про угоду. Іван Ларук відмовився платити і звернувся до міліції.

— Уже рік віддаленими селами Борщівського та Заліщицького районів їздять шахраї та пропонують людям за 150–250 гривень оформити кредити в різних банках. Жертвами дурисвітів стали щонайменше 30 осіб, — розповідає слідчий Людмила Гузар.

Зараз ви читаєте новину «Івана Ланюка обдурили з банківським кредитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі