середа, 23 липня 2008 07:12

Івана Конюська вбила блискавка

Після грози на березі річки Горинь у Дубровицькому районі Рівненщини знайшли тіло 15-річного Івана Конюська. Хлопця вбила блискавка.

Іван жив у селі Висоцьк. У неділю під вечір пішов із друзями рибалити. Хлопці впіймали кілька рибин, як налетів шквальний вітер і розпочався дощ. Друзі Конюська зібрали речі й подалися додому. Умовляли Івана йти з ними, але той відмовився. Сказав, що перечекає грозу біля річки.

— За годину його знайшли односельці, — розповідає інспектор Дмитро Мельник з обласного управління МНС. — Юнак лежав мертвий на березі. Одяг на тілі обгорів.

Розряд блискавки притягнув мобільний телефон. Його Іван поклав у кишеню куртки. Врятувати хлопця не змогли — зупинилося серце.

Іван Конюсько перейшов до 10-го класу. Він — єдиний син у родині, мав трьох сестер.

Востаннє блискавка вбила людину у Висоцьку 18 років тому.

Того ж дня під час грози на Рівненщині постраждала 11-річна Зоряна із села Кухче Зарічненського району. Громовиця влучила їй у ногу.

— Дівчинка була вдома з батьком, — додає Мельник. — Блискавка вдарила в дерево, зрикошетила і через відкрите вікно влетіла в хату. У Зоряни тимчасово паралізувало ногу. Нині її стан задовільний.

Торік у Рівненській області блискавкою вбило п"ятьох людей. Четверо з них випасали худобу, й один загинув на футбольному полі.

Зараз ви читаєте новину «Івана Конюська вбила блискавка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі