вівторок, 26 червня 2007 07:05

Інвалідів навчатимуть 16 спеціальностям

Львівський обласний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів на вул. Хуторівка, 38, став міжрегіональним. Відтепер тут адаптовуватимуться до життя в суспільстві інваліди зі Львівської, Волинської, Тернопільської та Рівненської областей.

— Відкрили шість нових відділень із трудової реабілітації, поставили сучасне обладнання. Неповносправні можуть освоїти тут одну з 16 спеціальностей. Незрячі навчаються на курсах масажистів, — розповідає міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв, 46 років.

Папієв приїхав до Львова у понеділок на відкриття другої черги центру — єдиний заклад в Україні, де можна комплексно пройти трудову реабілітацію.

— В Україні 2,5 мільйона інвалідів,  лише три тисячі з них мають роботу, — каже міністр. — Ці люди  часто впадають у депресію і не знають, як себе реалізувати. Такі центри, як у Львові, ми створюватимемо по всій Україні. А щоб заохотити роботодавців брати на роботу інвалідів, платитимемо їм дотації.

У регіональному центрі зможуть безкоштовно пройти реабілітацію кілька сотень інвалідів. Із державного бюджету на його розширення виділили 18 млн. грн.

Зараз ви читаєте новину «Інвалідів навчатимуть 16 спеціальностям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі