вівторок, 16 вересня 2008 07:13

Ходять хабарі по півтора мільйони доларів

Протягом восьми місяців на Львівщині працівники прокуратури склали 237 протоколів проти порушників закону "Про боротьбу з корупцією". Серед корупціонерів — держслужбовці, освітяни, медики, працівники банків, правоохоронці.

— До дисциплінарної відповідальності притягнуто 20 працівників правоохоронних органів, — повідомляє заступник обласного прокурора Богдан Татарин. — "На гарячому" зловили 16 сільських голів, шість міських, двох працівників райадміністрації, представника райради та органу державного контролю.

Екс-голова Івано-Франківської райадміністрації Львова за цей рік двічі порушував закон "Про боротьбу з корупцією". В Апеляційному суді розглядається протокол про хабарництво голови Сихівської райадміністрації Івана Лозинського, 52 роки.

Правоохоронці кажуть, розміри хабарів суттєво зросли. Найбільший із виявлених — $12 тис.

— Переконаний, що у Львові ходять хабарі й по півтора мільйони доларів, — стверджує 39-річний Анатолій Матіос, начальник Служби безпеки України у Львівській області. — Тепер ми не будемо ходити по хвостах, а шукатимемо голову.

На запитання, скільки коштувала посада керівника СБУ, Матіос відповів:

— Лише здоров"я.

Зараз ви читаєте новину «Ходять хабарі по півтора мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі