вівторок, 24 квітня 2007 07:05

Хлопчик замерз у покинутій хаті

8-річний Степанко Овечкін помер 18 квітня від переохолодження у порожньому будинку на околиці селі Велика Плавуча Козівського району на Тернопільщині.

— Його сім"я в полі сіяла пшеницю, — розповідає 40-річна голова сільської ради Галина Бортник. — Хлопчик зранку пішов до школи. Він не дуже добре вчився, зате був дуже робочою дитиною. Уже і дрова якось пробував рубати. Повернувся з уроків, вирішив допомогти дорослим. Десь о пів на п"яту вийшов на поле у двох светриках. Удома нікого не було, тому ніхто не сказав йому, щоб одягнувся тепліше.

Коли здійнявся сильний вітер, мати хлопчика, 31-річна Ірина Овечкіна, відправила сина додому. Однак увечері Степанка в хаті не застали.

— Він був дуже самостійним, — веде далі Галина Бортник. — Тому мати з вітчимом спочатку подумали, що малий побіг до друзів гратися. Тривогу підняли о десятій вечора. Почали всюди шукати, але його ніхто не бачив.

О дев"ятій ранку наступного дня викликали міліцію. Правоохоронці приїхали до віддаленого від райцентру села, хлопчика знайшли у порожній хаті на околиці. Тіло вже задубіло від нічного морозу.

На похороні священик віддав усі зібрані гроші двом сестричкам Степанка — Оленці та Лесі. Овечкіни живуть небагато: мати безробітна, а 34-річний вітчим Дмитро Іваськів працює різноробом у місцевому товаристві.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик замерз у покинутій хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі