четвер, 22 лютого 2007 19:49

Хату Ганни Стефурак спалили за 35 гривень

Уночі 16 лютого до оселі 79-річної Ганни Стефурак у селі Микуличин, що неподалік Яремчі Івано-Франківської області, увірвалися двоє молодиків. Розбудили стару й почали вимагати гроші. Напередодні бабця продала земельну ділянку, за яку отримала значну суму.

Однак грошей у хаті не було — жінка завбачливо віднесла їх на сховок до доньки. Розлючені грабіжники перевернули все у хаті, але знайшли тільки 35 грн та золоту каблучку. Винесли з дому і старенький телевізор, але відразу повернули, аби не попастися з таким вантажем.

Чоловіки замкнули бабусю в коморі. Посеред кімнати скинули весь одяг і постільну білизну, підпалили їх і втекли.

— Стефурак жила одна у віддаленому районі села, в горах, — каже сільський секретар Ольга Сорохманюк, 41 рік. — Хати там розташовані на віддалі кількох кілометрів. Це щастя, що сусід побачив, що з вікон куриться дим. Він устиг урятувати стару. Але хата згоріла.

Баба перебралася до доньки Євдокії, яка мешкає в центрі села. Сусіди точно не знають, чи справді Ганна продала землю і за скільки. Земля в Микуличині дуже ціниться, адже це — курортна зона. Неподалік побудували собі дачі українські політики. По сусідству розташований лижний курорт "Буковель".

Стефурак змогла описати злочинців.

— Наступного дня затримали 21-річного місцевого неробу, — розповідає речник УМВС області Василь Гультайчук, 39 років. — Іншим виявився 31-річний богородчанець, раніше судимий за крадіжки з крамниць.

Зараз ви читаєте новину «Хату Ганни Стефурак спалили за 35 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі