середа, 07 березня 2007 19:21

Гробівці на цвинтарі побили дрогобицькі підлітки

У Дрогобичі на Львівщині затримали чотирьох підлітків, яких підозрюють у руйнуванні могильних пам"ятників на старому міському кладовищі.

До цвинтаря на околиці вандали внадилися ще восени торік. Найбільше могил зруйнували новорічної ночі — понад сорок. Розбили пам"ятники дрогобицьким бургомістрам часів Австро-Угорщини Яна Нев"ядомського та Раймонда Яроша. Із січня на цвинтарі чергували два міліціонери.

— Ми опрацьовували версію про сатаністів, думали, приїжджі, — розповідає заступник начальника Дрогобицького міськрайвідділу міліції Вадим Рябцев, 37 років. — Але виявилося, це троє місцевих 15-річних школярів і 17-річний учень ПТУ. Хлопці на Новий рік випили шампанського і пішли розважатися.

У будинку старшого з них знайшли хрест із цвинтаря та плакати із сатанинською атрибутикою.

— Школярів до кримінальної відповідальності не притягнеш, їм немає шістнадцяти, — пояснює Вадим Рябцев. — Напевно, за всіх відповідатиме старший. Гадаю, що найсуворішого покарання — позбавлення волі до трьох років — він омине. Хлопець живе без батьків, його виховувала бабуся.

На відновлення поховань з бюджету Дрогобича виділили 30 тис. грн. Досі міліція офіційно не встановила потерпілих — до гробівців давно ніхто не приходить.

Зараз ви читаєте новину «Гробівці на цвинтарі побили дрогобицькі підлітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі