середа, 04 липня 2007 07:04

Град пролежав на полях до ранку

Над Ужгородським районом Закарпатської області минулого вівторка пронісся буревій з градом. Особливо великої шкоди вечірня негода завдала полям біля міста Чоп і в селах Соломоново та Страж.

— У нашому селі 420 дворогосподарств, — скаржиться сільський голова Соломонового Олена Мароші. — Усі залишилися без урожаю. Люди не знають, що тепер робити. За двадцять хвилин град завбільшки з волоський горіх повністю знищив усі сільськогосподарські культури: позбивав із лози виноград, із дерев стряс фрукти. Бадилля картоплі взагалі прибив до землі. А на полях із пшеницею не лишилося жодного файного колоска.

На полях двох приватних сільськогосподарських підприємств із Соломонового "Ладомир" і "Дари Закарпаття" буревій знищив 70 га пшениці. Поганого врожаю очікують із ланів поблизу сіл Тисаашвань, Саловка та Єсень. Град лежав у полях аж до ранку, доки не припекло сонце. Збитки селян підраховують спеціальні комісії.

Зараз ви читаєте новину «Град пролежав на полях до ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі