четвер, 27 січня 2011 18:34

"Говорять, вірус миттєво вражає органи дихання"

"Чула, на Львівщину насувається друга хвиля грипу. Вона вже вирує в Європі, а на початку лютого буде в нас. Говорять, вірус страшний, якийсь Б. Миттєво вражає органи дихання дітей від 1 до 4 років. У мене 3-річний син, у садок ходить. Як його уберегти?"

Запитує львів'янка 27-річна Марина Козима.

Відповідає начальник епідеміологічного відділу Львівської обласної санепідемстанції 34-річна Наталія Тімко.

— Про другу хвилю грипу наразі говорити рано. Ми поки ще першу не перейшли. На сьогодні в області хворіють трохи більше 12 тисяч осіб, 43 відсотки з них — діти.  Показник нижче епідемічного порогу. Щоправда, у Перемишлянському районі та в місті Червоноград поріг перевищений. Санстанція щодня моніторить ситуацію. Не можемо стверджувати, що в лютому наступить друга хвиля грипу і що хворітимуть саме діти. Щоби батьки були спокійні, треба дітей вакцинувати, давати більше вітамінів. Привчити їх часто мити руки.

Невідомо також, якого штаму буде грип. Б проявляє себе так само, як і А. Вражає дихальні шляхи, нервову систему. Проте перебігає швидше та легше. Температура піднімається до 38 градусів. Тримається три-чотири дні.

Зараз ви читаєте новину «"Говорять, вірус миттєво вражає органи дихання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі