субота, 08 вересня 2007 07:09

Готель "Леополіс" матиме п"ять зірок

Автор: фото: Віталій Грабар
  Менеджер готелю ”Леополіс” Наталія Дацько в покої ”напівлюксу”. Доба в цьому номері обійдеться в 150 євро
Менеджер готелю ”Леополіс” Наталія Дацько в покої ”напівлюксу”. Доба в цьому номері обійдеться в 150 євро

7 вересня у Львові в приміщенні колишнього природничого музею поблизу міської ратуші відкрили готель "Леополіс".

Хол готелю нагадував карту світу. Кожен куток представляв одну з європейських країн. Для  запрошених організували Віденський бал.

Перші гості відвідали готель навесні. Найчастіше поселяються офіційні делегації з Польщі, Росії, Канади, Франції та США. Про пожильців говорити заборонено. Усе заради спокою клієнта.

На роботу в готель потрапити нелегко. Потрібно знати щонайменше 3–4 іноземні мови.

— Зимою пройшла кастинг, — говорить менеджер "Леополісу" 24-річна Наталія Дацько. — Крім знання мов, вимагали ще вміти правильно спілкуватися з клієнтами. Ми діємо за принципом "гість завжди правий". Учимося знаходити вихід з будь-якої ситуації.

— Якщо клієнтові не подобається, значить десь не допрацювали, навіть якщо все виглядає ідеально, — говорить керівник відділу маркентингу Віра Михайлюк, 26 років.

Готель "Леополіс" пропонує 40 номерів підвищеного комфорту й три апартаменти. Президенський "люкс"має назву "Князь Данило". Вартість однієї ночі в такому номері коштує 350 євро, враховуючи сніданок. Найдешевший номер — 150 євро.

Генеральний менеджер готелю, фін за походженням, Ханну Елоранта говорить, що ціни в них значно нищі, ніж у Європі. Хоча якість та сама.

— Ми хотіли привезти до Львова новий тип європейського сервісу, — розказує Елоранта. — Комфорт Європи буде перегукуватися із галицькою гостинністю. У цьому наша особливість.

Шеф-повара у ресторан "Леополісу" запросили із Польщі. До вишуканих європейських страв він додає гарніри з української традиційної кухні: картоплю й каші. Ціна коливається від 100 грн за комплексний обід і до 200 грн за вишукано приготовлене м"ясо.

— Ми печемо власний хліб і булочки, — говорить директор ресторанного комплексу "Леополіс" 40-річна Надія Бербека. Часто в нас замовляють кров"янку, вважаючи її особливою галицькою стравою.

"Леополіс" переобладнали з колишнього природничого музею. Реконструювали будівлю XVII ст. за спільні кошти українських, шведських та естонських інвесторів. Готель до 2009 року планують зробити п"ятизірковим. Для цього обладнають ще 35 кімнат, два конференц-зали й два ресторани. Обов"язково збудують басейн і спа-центр та відремонтують стоянку.

Зараз ви читаєте новину «Готель "Леополіс" матиме п"ять зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі