четвер, 28 лютого 2008 07:09

Город Орестеї Бойко зсунувся у провалля

50-метрова вирва утворилася в ніч на 25 лютого на городі біля хати 73-річної Орестеї Бойко в селі Глиниця Кіцманського району на Буковині.

— Земля завалилася під 10-метровим вертикальним схилом, у який впирається ділянка Орестеї Іллівни, — розповідає сільський голова Глиниці Іван Гатеж, 53 роки. — З району приїхали геодезисти, заміряли провалля. Активна ділянка зсуву доходить до 40 метрів, її ширина — 10 метрів, а глибина — десь 11.

Земля просіла за 20 м од шлакоблокової хати Бойко. Селянка живе з сином Віктором, невісткою Галиною та онуками Олесею й Вікторією. Родину відселять.

— Ми дамо їм земельну ділянку на лівому боці села, хай будуються, — каже Гатеж. — У нас три гектари зарезервовано під будівництво. А правий край Глиниці ввесь поритий зсувами. Останній був 20 років тому. Неподалік протікає Прут, земля перезволожена, особливо коли в горах тануть сніги.

Загрози будівлям нині немає, але за місцем зсуву спостерігають фахівці.

Зараз ви читаєте новину «Город Орестеї Бойко зсунувся у провалля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі