середа, 28 травня 2008 07:04

Фестиваль Бруно Шульца фінансують поляки

Фестиваль "Арка уяви Бруно Шульца" триває цього тижня у Дрогобичі Львівської області. Дійство відбувається утретє, присвячене польськомовному єврейському письменникові й художнику Бруно Шульцу, який жив у галицькому місті в 1892–1942 роках.

— Слово "арка" польською мовою має кілька значень, — пояснює назву фестивалю один з організаторів, польський журналіст Гжегош Юзевчик. — Зокрема, воно перекладається як "ковчег" — ящик, у якому зберігається найважливіше.

Фестиваль розпочався у понеділок. Цього дня  показали виставу Бялостоцького лялькового театру за твором Шульца "Цинамонові крамниці".

Протягом шести днів пройде 8 театральних заходів і 14 мистецьких виставок. Завершиться фестиваль у суботу. О 22:30 відбудеться прогулянка місцями Бруно Шульца.

— Вона розпочнеться біля будинку, в якому народився письменник. А закінчиться на місці, де його у 1942 році застрелив німецький офіцер, — каже дослідниця творчості Шульца Віра Меньок.

Фестиваль ініціювало Міністерство культури й національної спадщини Польщі. Більшість спонсорів — польські організації. З українських установ його підтримали  мистецьке об"єднання "Дзига" та Міністерство освіти й науки.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль Бруно Шульца фінансують поляки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі