вівторок, 09 вересня 2008 07:10

Електрична дуга спалила школяреві руку

Після уроків 10-річний Юрій Дубчак із райцентру Радивилів на Рівненщині побився об заклад із однолітками, що вилізе на опору високовольтної лінії. Коли падав, ухопився рукою за дріт. Тілом пройшла електрична дуга в 10 тис. вольт.

— Юрчик повис головою вниз. Зачепився лівою ногою за металеве кріплення на стовпі. Усе його тіло диміло, — розповідає свідок 16-річна Вікторія Бойко.

Хлопця доставили до реанімації районної лікарні. Викликали медиків із опікового центру Рівного.

— Стан хворого вкрай тяжкий. Через омертвіння тіла довелося відтяти ліву руку. Вона згоріла до плеча. Обгоріло також обличчя, — говорить 41-річний Віктор Вознюк із опікового центру.

Юрій Дубчак навчається в п"ятому класі Радивилівської загальноосвітньої школи N1. Вона розташована неподалік електропідстанції та залізниці. Люди дорікають енергетикам, що не обгородили стовпи й не встановили застережні таблички.

— Регулярно проводимо з учнями інструктаж із техніки безпеки. На першому уроці про це говорили, — зазначає директор школи Алла Фаєвська, 41 рік.

Батьки Юрія розлучені. Він живе з матір"ю, вітчимом і меншим братом. У школі про хлопця відгукуються добре. Кажуть, старанний, зауважень до поведінки не було.

Зараз ви читаєте новину «Електрична дуга спалила школяреві руку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі