пʼятниця, 23 травня 2008 07:13

Двометрового сома упіймав Руслан Пекач

Автор: фото: Микола КОМАРОВСЬКИЙ
  Руслан Пекач упіймав сома завдовжки 1,95 метра  і вагою 46,5 кілограма
Руслан Пекач упіймав сома завдовжки 1,95 метра і вагою 46,5 кілограма

Майже 40 хв. знадобилося 37-річному Русланові Пекачу з міста Луцьк, щоб витягти з річки Стир двометрового сома. Рибалка впіймав його поблизу села Крижівка Рожищенського району Волині.

Недільного вечора Руслан Пекач прочісував спінінгом глибоководні ями річки Стир за 30 км від Луцька. Ловив на живого карася. Знав, що в цих місцях бачили велетенського сома. Тому заздалегідь замість линви начепив на вудку товсту нитку діаметром 2,2 мм. Коли стемніло, спінінг смикнуло. Чоловік відчув тягар на гачку. Сом упирався, тягнув живця на дно. Понад півгодини Руслан водив рибу на глибині. Коли рука стомилася, чоловікові таки вдалося підтягнути велетня до берега.

Вусатий і зарослий мохом сом заважив 46,5 кг. Довжина рибини від хвоста до губи — 1,95 см. Щоб відвезти трофей додому, Пекач викликав товариша. Той приїхав на легковику із причепом. Коли повантажили рибину, її хвіст звисав із причепа. Трофею найбільше раділа 32-річна дружина Олена — за два дні Руслан мав святкувати день народження.

Коли повантажили рибину, її хвіст звисав із причепа

— Сома розбирали у ванні. Вийшло два баняки м"яса. Його вистачило на дві каструлі юшки, на заливне і навіть на шашлик, — каже Олена. — Накрили стіл на 15 персон. Зібралися всі друзі чоловіка.

Руслан Пекач працює автослюсарем у приватній майстерні. Затятий рибалка і мисливець. Зі спінінгом рибалить понад 8 років. Зазвичай шукає вдачі на глибоких ямах і прибережних корчах-коріннях річки Стир. Спеціалізується на сомах. Написав кілька статей у рибальські журнали. Торік упіймав шість сомів, один заважив 15 кг. А 2006 року Руслан витягнув 27-кілограмову рибину.

На Волині найбільшого сома вагою 90 кг впіймали на озері Світязь 1933-го. Майже сторічна рибина вчепилася за ногу рибалки. Сома-рекордсмена витягнули на берег волами.

Зараз ви читаєте новину «Двометрового сома упіймав Руслан Пекач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі