пʼятниця, 10 серпня 2007 07:03

Двометровий фікус продають за 2,5 тисячі гривень

Автор: aфото: Віталій ГРАБАР
  Флорист Олександра Серебряннікова розповідає, що у ”Квітковому домі” найбільший вибір квітів з усіх львівських крамниць. Жінці подобаються соняхи й целозії
Флорист Олександра Серебряннікова розповідає, що у ”Квітковому домі” найбільший вибір квітів з усіх львівських крамниць. Жінці подобаються соняхи й целозії

100 тис. найменувань кімнатних і зрізаних квітів можна замовити в магазині "Квітковий дім", що відкрився на вул. Дорошенка в центрі Львова. Рослини зі Східної Європи та тропічних країн привозять чотири рази на тиждень.

— Подивись-но, троянди по гривні продають, — говорить струнка дівчина з довгим розпущеним волоссям. — На Галицькому ринку за такі по три правлять, та й там квіти не такі свіжі, як тут. Продавці обмотують їх безколірним папером, щоб пелюстки не облітали.

У "Квітковому домі" два просторих приміщення. У першому виставлені понад 50 видів домашніх квітів у горщиках, подарункові сувеніри, весільні атрибути. У кутку під вікном — двометровий фікус "бансай".

— Це найдорожча квітка з тих, які нині є в магазині. Вона коштує дві з половиною тисячі гривень, — розповідає продавець крамниці 20-річна Іванка Солтин. — Найдешевші — кактуси в маленьких горщиках за 15 грн. Їх розкуповують моментально. Ставлять на робочих столах.

Іванка пропонує покупцям переглянути каталог квітів.

— Усіх видів рослин, що є в нашій базі, у крамниці не помістиш, — каже власниця фірми "Квітковий дім" 32-річна Ірина Стасина. — Клієнт може обрати квітку з каталогу, а наша експрес-доставка привезе її за вказаною адресою того ж або наступного дня. Ціни помірні, бо привозимо продукцію з-за кордону без посередників.

Флорист крамниці 26-річна Олександра Серебряннікова веде до приміщення зі зрізаними квітами. Кондиціонер підтримує температуру +8°С. Олександра розповідає, що серед львів"ян найбільшим попитом користуються троянди. Заможні клієнти часто замовляють орхідеї. Цього року дуже популярні цимбіціуми. Одна галузка коштує 250 грн.

— Зростає попит і на польові квіти, айстри, еостоми, — флорист показує на ніжно-рожеві квіти, схожі на троянду. — Подивіться, який гарний букет, — обережно складає гілку до гілки. — Останнім часом їх стали замовляти до весільного букету замість троянд або в композиції з ними. Еостоми гарно поєднуються і з весняними квітами.

Олександра каже, нині в моді квіти насичених червоного, рожевого та фіолетового відтінків. Для літніх композицій підійдуть "холодні" — білі, пастельні, лимонні.

— Саме такі кольори актуальні в одязі, — додає жінка.

Зараз ви читаєте новину «Двометровий фікус продають за 2,5 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі