середа, 22 серпня 2007 07:03

Двісті селян блокували трасу до кордону

Майже 200 мешканців прикордонного села Шегині Мостиського району Львівської області два дні блокували міжнародну трасу.

Селяни вимагали навести лад на дорозі, де через потужний рух часто трапляються нещасні випадки.

— Уже вдруге за місяць люди виходять на трасу, — каже сільський голова Шегинь Степан Параска, 54 роки. — Минулого тижня "Тір" травмував 21-річну Ірину Яворську.

Через день на оперативній нараді представники ДАІ, сільської ради Шегинь та митники вирішили терміново покласти на дорозі Львів—Шегині "лежачі поліцейські". Це заспокоїло протестувальників. Але в "Облавтодор" відмовилися встановлювати перепони для руху.

19 серпня в Шегинях знову сталася аварія. Водій фури, їдучи на великій швидкості, вдарив припарковане "БМВ" і травмував 19-річну Мар"яну Панич, яка сиділа в легковику.

Наступного дня на місці аварії зібралося півсела. Люди простояли на дорозі добу, вимагаючи від влади виконати обіцянку й установити "лежачі поліцейські". Перепускали лише рейсові автобусі й автомобілі з дітьми.

У вівторок зранку селяни почали розходитися. Голова Мостиської райдержадміністрації Юрій Візняк пообіцяв, що по обіді встановлять 2 стандартні й 4 асфальтові "лежачі поліцейські".

Зараз ви читаєте новину «Двісті селян блокували трасу до кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі