середа, 18 липня 2007 07:00

Дощі вимивають могили солдатів

У піщаному кар"єрі за селом Римачі Любомльського району на Волині грибники знайшли останки трьох солдатів Червоної армії. Кістяки загиблих у Другій світовій війні показалися з піску після тижневих злив.

Працівники районного військового комісаріату знайшли в похованні залишки одностроїв, особисті речі солдатів і папірці з адресами загиблих. Однак фахівці криміналістичної лабораторії не змогли прочитати написів хімічним олівцем на зотлілому папері.

— Імовірно, це останки радянських воїнів, які загинули в 1944 році в боях на підступах до міста Любомля, — каже директор районного краєзнавчого музею Олександр Остап"юк, 44 роки.

Подібне поховання знайшли селяни поблизу села Бірки. На могилу натрапив випадковий рибалка під час грози.

— На березі меліоративного каналу помітив кістку. Став розгрібати палицею і знайшов череп. Поряд лежали маска протигаза та підківка від кирзових чобіт, — розповідає місцевий житель 67-річний Василь Мариньоха.

Під час розкопок на півтораметровій глибині знайшли останки ще одного воїна. Після криміналістичної експертизи місцева парафія церкви перепоховає останки на сільському цвинтарі.

Зараз ви читаєте новину «Дощі вимивають могили солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі