пʼятниця, 14 вересня 2007 07:04

Дощі підтопили 300 будинків

Жителі шести районів Львівської області постраждали від тривалих дощів 11–12 вересня. У басейнах річок Дністер і Стрий сформувався паводок. Вода залила близько 300 житлових будинків.

— Вода зруйнувала понад шість кілометрів дорожнього полотна у Самбірському районі, — розповідає Іванна Галушко з прес-центру МНС у Львівській області. — Немає сполучення з курортним селищем Славське Сколівського району, кількома селами Старосамбірського району. Якщо вода й далі підніматиметься, підтопить іще понад десяток населених пунктів.

У селі Кружики Самбірського району підтоплено 100 будинків.

— У середу по обіді вода різко піднялася, затопила будинки в нижній частині села, — говорить 44-річна сільський голова Оксана Чулик. — У 18 хатах води по коліно, з військової частини Нового Калинова виділили дві вантажівки, щоб вивезти людей похилого віку, хворих і дітей до жителів верхньої частини села. Частину поселили у Народному домі. Худобу також перевезли. Молоді залишилися стерегти хати.

Селяни до ночі просиділи без електроенергії. Вода повністю розмила дороги до присілків Тулюки, Завохат і Вугор.

— До них немає доступу, не можемо їм помогти, — бідкається голова. — Із кількома жителями вдалося поговорити по мобільному, кажуть, там теж є затоплені будинки.

Жителі Кружиків розповідають, що востаннє так підтоплювало у липні 1997 року.

— Тоді вода залила підвали десятка будинків, — згадує Оксана Чулик.

Гідрометеорологи попереджають, що 14 вересня у річках очікують нове підвищення рівня води, а в горах можливі утворення селевих потоків.

Зараз ви читаєте новину «Дощі підтопили 300 будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі