пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Дорогу в селі зробили за три дні

— До приїзду президента мусимо встигнути. Ось побачите, ніч — і дорога буде готова, і бордюрчики навіть, — показує на 850 м засипаного камінням шляху житель села Зубра Пустомитівського району Львівщини Василь Олива. У вівторок село готувалося до візиту глави держави Віктора Ющенка. 2 жовтня він мав відкривати Зубрянську школу.

Рух селом перекритий через дорожні роботи. Люди метушаться — мають устигнути впорядкувати вулиці та двори. Діти фарбують паркани, у школі провітрюють свіжопофарбовані приміщення. Завезли меблі, умивальники. Проте актового залу немає. У кожному класі поставили по 10–15 щойно куплених вазонів.

— Сам прікол у тому, що ніколи нічого не робили, а тепер дорогу за три дня зробили, — каже десятикласник Роман Пелипів. Він фарбує шкільний паркан. — Та президент тут буде тільки 45 хвилин. Навіть священикові наказали, щоб говорив не більше трьох хвилин. А наші дівчата якусь там пісеньку вивчили — заспівають йому.

Зубрівці говорять, що є прихильниками Блоку Юлії Тимошенко, як і місцевий фермер 47-річний Богдан Дубневич. Він обробляє 15 тис. га землі. Є депутатом Пустомитівської райради. Подейкують, свого часу мав спільні бізнесові проекти з колишнім міністром транспорту покійним Георгієм Кірпою.

— Він і стару школу побудував, і поліклініку, і нову школу, на другий рік нам садочок зробить, парк посадить, пам"ятник Шевченкові поставить, — пошепки каже про фермера Василь Олива. — Не знаю, хто там запросив президента сюди, але думаю, що у Львові просто нема що доброго йому показати.

У двоповерховій школі 182 учні. Адміністрація сподівається, що з розбудовою села молоді побільшає. Зубра — передмістя Львова.

— Зацікавлення у львівських дітях немає. Нам не потрібні їх проблеми з наркотою та хуліганством, — каже директор закладу Володимир Сідун, 52 роки. — А для Ющенка ми три тижні по всіх місцевих майстринях і базарах шукали гарний вишиваний рушник. Шкода, короваю не дозволять подарувати. Він має бути перевірений чи сертифікований.

Біля сільради бізнесмен Богдан Дубневич наглядає за роботою, п"ючи пиво із сільським головою Степаном Гієм.

— Хто запросив президента на відкриття школи? — запитую голову.

— Точно не я, — знизує плечима, позирає на Дубневича. Той вдає, що не чує.

— Та я готовий, — перехиляючи келих, поволі говорить Богдан. — А що мені?.. Купив костюм від Бріоллі. Туфлі від Айдобрю, носки від Бугатті, галстук — Валентіно.

У Зубрі живе 2,5 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Дорогу в селі зробили за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі