середа, 06 серпня 2008 07:10

Дороги відводитимуть від гирл річок

Міністр транспорту і зв"язку Йосип Вінський перевірив стан залізниці та зруйнованих повінню доріг.

— Ситуація з мостами і дорогами жахлива, але роботи ведуться вдень і вночі, — каже Йосип Вінський, 52 роки. — Ми повинні максимально відвести шляхи від русел річок, і наслідки повеней будуть меншими. Це закордонний досвід. Порахували, якщо зробити за європейськими нормами об"їзний міст у Верховині, необхідно буде виділити 2,5 мільярда гривень. Зате жодна повінь не страшна.

9 тис. робітників Укравтодору відновлюють дороги в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Поки що закритими залишаються дві залізничні ділянки Десятин–Товмачик на Прикарпатті та Завалля–Вижниця на межі Закарпатської та Чернівецької областей.

Україна не братиме кредит для ліквідації наслідків стихії.

— Вносив пропозицію, щоб дати можливість Укравтодору залучити кредитні ресурси. Із політичних мотивів частина фракцій категорично проголосувала проти залучення кредитів. Як можна у такій біді, коли не вистачає грошей у державному бюджеті, відкидати можливість кредиту. Вважаю, що Верховна рада проявила нелюдяну позицію, — обурився Йосип Вінський.

Зараз ви читаєте новину «Дороги відводитимуть від гирл річок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі