четвер, 06 вересня 2007 07:05

До витоків Чорної Тиси проклали туристичний маршрут

Минулої неділі на Закарпатті відкрили туристичний маршрут, який проходить селом Чорна Тиса Рахівського району. Понад 22 км асфальтованої дороги ведуть до витоків річки Чорна Тиса.

Промаркувати маршрут у селі вирішили ще минулого року — щодня цією дорогою їдуть сотні туристів.

— Найчастіше тут бувають угорці, чехи та румуни, — розповідає сільський голова Чорної Тиси Іван Павлючок. — Угорці навіть пам"ятну плиту встановили на тому місці, звідки бере початок річка.

Для встановлення знаків та маркування маршруту виготовили тридцять маленьких і два великі стовпи. Облаштовувати шлях допомагали місцеві лісники та селяни, фінанси виділили з українсько-швейцарського проекту розвитку лісового господарства в Закарпатті. У самому селі встановили великий інформаційний стенд українською та англійською мовами з позначками питної води, сільських садиб і довідкою про власне туристичний маршрут.

По дорозі туристам пропонують переночувати в притулку — в урочищі "Гать". Пішки маршрут до витоків Чорної Тиси можна подолати за два дні. Непідготовленим туристам селяни рекомендують діставатися місця велосипедами чи автомобілями.

Зараз ви читаєте новину «До витоків Чорної Тиси проклали туристичний маршрут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі