четвер, 04 вересня 2008 19:15

До вапняних фарб підбирають спеціальні барвники

Львів"янин 29-річний Максим Палига пофарбував стіни у квартирі вапняною фарбою. Барвники до неї знайшов на гуртівні "Хімфарб".

— Мене переконали майстри зробити таку побілку, — каже чоловік. — Запевнили, що крізь вапно стіни дихатимуть, на відміну від акрилових емульсій.

За 15-літрове відро фарби "Капрол" Максим заплатив 168 грн. Барвники обрав київської фірми "Йобі". За кілограмову упаковку заплатив 28,20 грн.

— Вапняна фарба не має запаху, — каже завідувач відділу фарб гуртівні "Хімфарб" Ігор Кіт. — Швидко висихає та утворює гладеньку матову поверхню. Барвники до неї треба підбирати відповідні. Хоча, наприклад, "Йобі" можна використовувати для всіх емульсій.

— Перед фарбуванням стін барвник розмішуємо з фарбою власноруч на очах господарів, — каже майстер 47-річний Василь Корбут. — Так господарі можуть проконтролювати, який вийде колір стін. Наносимо фарбу на чисту та суху поверхню у два шари.

Стіни, пофарбовані вапняною фарбою, стійкі до витирань. Їх можна протирати вологою ганчіркою.

Зараз ви читаєте новину «До вапняних фарб підбирають спеціальні барвники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі