четвер, 28 жовтня 2010 16:53

До студентської поліклініки ходитимуть по довідки

Першу студентську поліклініку в Луцьку відкрили на вул. Ярощука, 30 у вівторок. Вона діє при Волинському національному університеті ім. Лесі Українки як філія міських поліклінік №1 та №2.

— Тиждень тому грав у футбол, нахапався холодного повітря. Два дні гарячкував. Коли вилікувався, пішов у міську лікарню по довідку. Прочекав під дверима лікаря десь три години. Думаю, тепер такого не буде, — каже другокурсник факультету прикладної математики Віталій Дідух, 19 років.

Медзаклад відкритий із 8.00 до 20.00. Послуги безкоштовні.

— Якщо комусь зі студентів стане погано вночі, доведеться викликати "швидку", бо в нічний час ніхто не працюватиме, — каже головний лікар студентської поліклініки Наталія Сантос, 41 рік. — У нас поки що мало лікарів: два терапевти, невропатолог, гінеколог, сімейний лікар та чотири медсестри. Але це все на перспективу. Влада обіцяє з часом розширити заклад. Обслуговуємо 2008 студентів. У наші обов'язки входить огляд хворих, проба Руф'є, сезонні щеплення та читання лекцій щодо різних захворювань. Щотижня з першої міської поліклініки приїздитиме лаборант для взяття аналізів.

Зараз ви читаєте новину «До студентської поліклініки ходитимуть по довідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі