неділя, 04 березня 2007 17:29

Дмитрові Басарабу випалили кислотою очі

У ніч на 1 березня 61-річному доцентові університету "Львівська політехніка" Дмитру Басарабові хлюпнули в очі соляною кислотою. Лікарі кажуть, що чоловік втратив 80% зору.

Невідомий напав на Басараба опівночі, коли той повертався додому вулицею Княгині Ольги.

— Я був на дорозі, а тротуаром ішов кремезний чоловік, одягнутий у чорну куртку та в"язану шапку. Добре його не розгледів, — розповідає Дмитро. — Він підбіг справа й плеснув щось мені в обличчя. Я зразу відчув, що втрачаю зір. Пригадав, що в таких випадках треба промивати очі водою, тому взявся обтирати їх снігом. Хвилин 40 навпомацки діставався дому. Коли відчинив двері, побіг до умивальника.

Дружина Валентина, 50 років, викликала "швидку". Медики повідомили в міліцію. Із попеченими очима Дмитра Басараба госпіталізували до Лікарні швидкої допомоги.

— У тата ураження обох рогівок очей ІІ–ІІІ ступеня, великий опік на шиї, — каже Петро Басараб, 24 роки. — Як і всі пацієнти, необхідні ліки купуємо самі. Плануємо везти тата до Одеси на лікування, у центр опікової офтальмології.

Дмитро Басараб з 1971 року працює на кафедрі теоретичної механіки "Львівської політехніки", є секретарем Львівського обкому Соцпартії та помічником народного депутата Ярослава Мендуся.

— Я абсолютно виключаю, що це міг помститися студент, якому не вдалося скласти зимову сесію, — зазначає доцент Басараб. — Цей випадок має політичне підґрунтя.

Обласна прокуратура розпочала слідство.

Зараз ви читаєте новину «Дмитрові Басарабу випалили кислотою очі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі