четвер, 22 березня 2007 18:18

Для "човників" відкриють окреме вікно на кордоні

Сотня жителів прикордонних із Польщею районів Львівщини у вівторок на три години перекрили дорогу на пропускному пункті "Рава-Руська".

Українці вимагали продовження терміну перетину кордону з двома паспортами.

— Найчастіше через кордон по товар їдуть так звані човники, — розповідає 30-річний Володимир Шеремет, керівник прес-служби Західного управління прикордонної служби. — В їхніх паспортах печатки ставлять по два-три рази на день. Віза дійсна, але сторінок бракує. Тоді торгівці відрізають номер старого паспорта, отримують новий і перетинають кордон з обома: із візою і печатками. Але в Польщі діє умова нового Шенгенського кодексу, за якою в"їзд на її територію з двома паспортами заборонений.

Із польською стороною домовилися, що до 31 березня українці перетинатимуть кордон із двома паспортами. Із 1 квітня документи на виїзд з обрізаними номерами вважатимуть недійсними. На кордоні відкриють спеціальне вікно, де зі старого паспорта візу переклеюватимуть у новий.

Зараз ви читаєте новину «Для "човників" відкриють окреме вікно на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі