субота, 23 серпня 2008 07:06

Дівчата з Мартиніки танцювали сальсу в центрі Львова

Фольклорні колективи з Кіпру, Кот д"Івуару, Франції, Ізраїлю, Індії, Мексики, Чехії та Польщі приїхали до Львова на фестиваль "Етновир". Дійство відбувається з нагоди десятої річниці з дня занесення міста до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

— Запросили танцювальні колективи. Проте із обов"язковою умовою — танці має супроводжувати живий національний оркестр, — розповідає Андрій Сидор, начальник міського управління культури та туризму.

У середу о сьомій вечора понад сотню артистів у національних костюмах ідуть від Оперного театру до площі Ринок. Під час ходи співали та танцювали. Попереду несли прапори.

— Улаштували тут Олімпійські ігри, — бурчить жінка з господарською сумкою в руках. — В області повінь, а вони нарядилися у вишиванки. Празнік...

Вулицею йдуть троє хлопців у білих сорочках і капелюхах. За ними — дівчина в картатій сорочці. На ходу грають на гітарах і скрипці. Співають. Це мексиканський традиційний оркестр "Тсасна" — грають музику центральних регіонів країни.

— Назва колективу мовою індіанського племені тотанак означає "місячне сяйво", — пояснює Мануель Мендез Алонзо.

Найбільше людей обступають темношкірих артистів із острова Мартиніка, заморського регіону Франції. Львів"яни мобільниками фотографують жінок у широких картатих спідницях. Гості під супровід барабанів виконують латиноамериканські танці — сальсу та меренгу.

— Бруківка нам не заважає, — запевняє одна з танцівниць.

Артисти з Чехії та Польщі заздрісно поглядають у бік чорношкірих. Із європейцями фотографуються значно менше.

Вечорами відбулися концерти на площі Ринок. Фестиваль завершиться сьогодні ввечері в музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай". Тут влаштують показ національних костюмів різних країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Дівчата з Мартиніки танцювали сальсу в центрі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі