четвер, 18 вересня 2008 21:06

Дітям війни доплачують 10 відсотків до пенсії

— Шановна редакціє! Я хотіла би дізнатися, чому цього року вже три рази піднімають пенсії одним і тим самим категоріям пенсіонерів: "діти війни", "інваліди", "учасники бойових дій". А інші залишаються поза увагою. У мене 36 років безперервного стажу, а пенсія становить 598 гривень. 17 років я працювала на пекарні. Це була важка робота — нічні зміни, гарячі задушливі цехи. А моя сусідка, наприклад, отримує значно більше тільки тому, що народилася на п"ять років раніше — у 1943 році. Я вважаю, що це несправедливо. І чи правда, що чергове нарахування за стаж буде у жовтні?

Катерина Цікало, м. Рава-Руська


Відповідає начальник управління Пенсійного фонду України в Жовківському районі Катерина Лиско:


— Щоразу, коли піднімається прожитковий мінімум, піднімається і на кілька відсотків пенсія. За Законом України "Про державний бюджет", це відбувається щокварталу. Однак для звичайних пенсіонерів збільшують доплату на 1,2 відсотка, а для дітей війни, ветеранів та інвалідів, згідно з цим законом, виплачується надбавка у розмірі 10 відсотків. Відповідно виходить така велика різниця в доплатах. Від 1 січня дітям війни пенсію збільшили вже на 48,2 гривні. Діти війни — це ті громадяни, які народилися до 2 вересня 1945 року.

Наголошую, що це питання регулюється законами, які приймаються Верховною Радою. У липні прожитковий мінімум встановлено 482 гривні. Чергове збільшення за стаж буде у жовтні, коефіцієнт становитиме 1,35 відсотка.

Зараз ви читаєте новину «Дітям війни доплачують 10 відсотків до пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі