середа, 16 травня 2007 07:07

Дитячого лікаря впіймали на хабарі

Волинські оперативники служби боротьби з економічною злочинністю заарештували в терапевтичному кабінеті обласної дитячої лікарні 40-річну Ніну Новосад, яка взяла 200 грн хабара за оформлення інвалідності поза чергою.

Городяни поскаржилися на лікарку до Луцької міської прокуратури. Завідувачка вимагала гроші за позачергове направлення дітей на стаціонарне лікування. Пропонувала купити місце в черзі на оформлення інвалідності. За послуги просила 150–200 грн. Із селян брала платню свіжим м"ясом або городиною.

— Задокументовано більше десятка фактів отримання хабарів. Лікарка поклала в кишеню понад дві тисячі гривень, — каже заступник начальника обласного відділу служби боротьби з економічною злочинністю Юрій Ткачук.

На час слідства Ніну Новосад усунули від лікарської практики й випустили на підписку. Їй загрожує ув"язнення до 10 років.

Досі на Волині не викривали хабарників серед лікарів. Торік у листопаді в райцентрі Володимир-Волинський затримали ветеринара Сергія Тищука. За $150–300 чиновник повертав базарникам конфісковані м"ясопродукти.

Зараз ви читаєте новину «Дитячого лікаря впіймали на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі