пʼятниця, 16 травня 2008 07:15

Діти-сироти заспівали з "Піккардійською терцією"

Концерт вокальної формації "Піккардійська терція" в івано-франківській філармонії організував національний мобільний оператор "Київстар". У рамках програми "Для людей, для країни!" з "піккардійцями" виступили діти-сироти зі шкіл-інтернатів Івано-Франківської і Тернопільської областей. У залі філармонії зібралися також вихованці сиротинців.

— Підтримка та розвиток дітей, що позбавлені батьківської опіки — один із ключових напрямів діяльності "Київстар" як соціально відповідальної компанії, — каже спеціаліст зі зв"язків з громадськістю Львівської філії "Київстар" Тетяна Лупій. — Серед дітей, які навчаються у підшефних школах-інтернатах, є багато талановитих. Вони серйозно готували свої виступи, адже чи не вперше отримали нагоду заспівати на великій сцені. Та ще й з такими відомими артистами як "Піккардійська терція".

6-річна Іванна Василовська з Будинку дитячої та юнацької творчості Коломиї Івано-Франківської області виконала пісню "Вишиванка", а потім ще й заспівала з "Піккардійською терцією".

— Ми співали пісню "Старенький трамвай". Вперше вийшла на сцену з такими відомими артистами, — розповідає дівчинка.

Кожному учаснику концерту вручили грамоти з автографами музикантів "Піккардійської терції" і подарунки від Львівської громадської організації "Разом", співорганізатора акції.

— Моє вподобання — музичні інструменти, — розповідає 19-річний Назар Карабінович. Хлопець навчається в Івано-Франківському коледжі електричних приладів. — Для мене справжні зірки — це талановиті люди, які можуть захопити інших своїм мистецтвом. Учасники "Піккардійської терції" — саме такі. Окрім того, вони завжди співають вживу.

"Піккардійці" погодилися на виступ в Івано-Франківську без вагань. Музиканти займаються благодійною діяльністю. Так, 25 тис. грн, які виграли в телевізійній грі "Форт Буаяр", перерахували дітям із навчально-реабілітаційного центру "Джерело"у Львові.

— Якщо ми бачимо, що потрібна допомога, нас не треба довго просити. Ми самі зголосимося, — запевняє керівник формації Володимир Якимець, 37 років. —  Цей проект — не просто грошова допомога. Це ще й духовна підтримка для дітей.

Наступний подібний концерт запланований на 28 травня. У Львові з "Піккардійською терцією" виступатимуть юні таланти з інтернатів Львівської області та Володимира-Волинського Волинської області.

Зараз ви читаєте новину «Діти-сироти заспівали з "Піккардійською терцією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі